Jerzy Dąbrówka awansował na stanowisko VP Communication Product

Jerzy Dąbrówka, dotychczasowy Dyrektor Działu Poczty w Grupie Wirtualna Polska, dołączył do Zespołu Zarządzającego spółki, obejmując funkcję VP Communication Product. Na tym stanowisku odpowiadał będzie za opracowanie i realizację strategii rozwoju usług pocztowych Grupy WP, raportując bezpośrednio do Prezesa firmy, Jacka Świderskiego.

Jerzy Dąbrówka od 9 lat zajmuje się projektowaniem i rozwojem złożonych produktów internetowych oraz zarządzaniem nimi. W Grupie WP rozwija jednocześnie dwa systemy pocztowe – WP i o2, dążąc do maksymalnego uproszczenia dostępu do nich m.in. przez urządzenia mobilne, z uwzględnieniem zasad user experience. W 2014 roku wprowadził funkcję Segregatora, który inteligentnie rozdziela przychodzące wiadomości, przypisując je do zakładek tematycznych. W 2015 roku nadzorował wydanie natywnej aplikacji Poczty o2 na systemy iOS oraz Android, rok później rozpoczął migrację Poczty o2 na nową platformę technologiczną, uruchomił też program Nadawca Premium.

W latach 2007-2013 związany z Grupą o2 jako projektant interakcji oraz Product Manager. Wcześniej pracował w MRM Wordwide.

o nas

kontakt dla mediów